أطباق صحية: فتة سجق شرقى ميك اب | makeup tips and tricks

كل يوم جديد

الأربعاء، 21 مايو 2014

أطباق صحية: فتة سجق شرقى ميك اب

صحة وجمال حواء ,عالم المرأة

أطباق صحية: فتة سجق شرقى


طريقة عمل فتة سجق شرقى


المقادير:


500 جرام سجق ضانى مقطع صغير

2½ كوب ارز مصرى

4 ملعقة كبيرة معجون طماطم

1 طماطم مفروم بدون قشر

1 بصل مفروم

1 فلفل اخضر مفروم

1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم

4 فصوص حبهان

ورق لورى

2 كوب عصير طماطم

1 ملعقة كبيرة خل ابيض

2 فص ثوم

ملح وفلفل

جوزة الطيب

3 كوب ماء

1/2 كوب لوزمحمص

1/4 كوب صنوبر محمص

2 كوب عيش شامى مكعبات


طريقة التحضير:

قومى بتحمير العيش فى الزيت و اتركيه جانبا

قومى برفع الخبز و ضعى مكانه السجق

ضيفى اليه الثوم ثم عصير الطماطم و معجون الطماطنم مع التقليب المستمر

ضيفى الخل و اتركيه لينضج لبضع دقائق

ضيفى ملح وفلفل مع جوزة الطيب و اتركيه لمدة 5 دقائق

يرفع من على النار ثم ضيفى مكانه البصل مع الطماطم المفروم

ضيفى ملعقة من معجون الطماطم مع الفلفل الاخضر

ضيفى اللورى و الحبهان و استمرى فى الطهى حتى تظهر رائحة التوابل

ضيفى الماء و اتركيه ليغلى

ضيفى الارز مع البقدونس و اتركيه حتى ينضج لمدة 20 دقيقة

قومى برص الخبز المحمص ثم ضعى عليه صوص الطماطم

ضعى الارز و عليه السجق وباقى الصوص و يزين باللوز و الصنوبر و يقدم بالهنا

زيت




أطباق صحية: فتة سجق شرقى

make up

0 التعليقات:

إرسال تعليق